VICTIME
Dan Voiculescu

Condamnarea lui Dan Voiculescu este apogeul băsismului. În dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București dă condamnări însumate de 50 de ani de închisoare. Voiculescu este condamnat la 10 ani. Judecătoarea Camelia Bogdan îndeplinește punct cu punct solicitările exprimate public de preşedintele Băsescu şi de oamenii săi. Procesul durează câteva zile şi are termene scurte, aşa cum ceruse procurorul general Laura Codruţa Kovesi. Sunt confiscate nu doar terenurile şi clădirile fostei ICA, ci şi bunuri care nu au nicio legătură cu dosarul, inclusiv unele aparţinând fiicelor lui Voiculescu, aşa cum ceruse Monica Macovei. Dan Voiculescu ajunge la închisoare, aşa cum ceruse Traian Băsescu.

În 3 ianuarie 2017, a fost publicată o înregistrare audio în care Traian Băsescu recunoștea că atât stabilirea completului de judecată, cât și sentințele date în dosarul ICA au fost rezultatul unei înțelegeri între Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Potrivit lui Băsescu, judecătoarea Camelia Bogdan a fost un instrument al SRI și DNA, fiind un magistrat-executant. Autenticitatea înregistrării a fost confirmată de Traian Băsescu în 4 ianuarie 2017.

Parchetul General: privatizarea ICA a fost corectă

În 2005, Dosarul ICA a fost închis de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul …

2 anonime au stat la baza redeschiderii dosarului ICA

Publicăm cele două sesizări care au stat la baza redeschiderii Dosarului ICA de către DNA condusă de Daniel Morar: o copie a unui articol apărut într-un ziar dubios depusă de „un cetăţean scîrbit” şi o sesizare …

Abuzuri și greșeli grave comise de DNA în dosarul ICA

Publicăm o serie de documente care demonstrează că Dosarul ICA este o făcătură. În Rechizitoriul procurorilor DNA probele sunt înlocuite de o serie de greşeli stupide care i-ar fi sărit în ochi şi unui elev de clasa a V-a …

Departamentul Național Anticorupție al Partidului România Mare

Principalele acuzaţii din rechizitoriul întocmit de procurorul DNA Emilian Eva în Dosarul ICA în 2008 sunt copiate din România Mare. Trei articole (apărute în 29 august 2003, în 11 iunie 2004 şi în 6 august 2004, semnate Departamentul Anticorupție

Băsescu, Udrea, Macovei – presiuni pentru condamnarea lui Voiculescu

Pe toată durata judecării apelului în Dosarul ICA de către Curtea de Apel, preşedintele Traian Băsescu pune public presiune pe judecători, declarând despre Dan Voiculescu că „este un viitor puşcăriaş”, că „e în pragul pușcăriei”…

Kovesi recunoaște că s-a implicat în condamnarea lui Voiculescu

Laura Kovesi a recunoscut că l-a arestat pe judecătorul Mustață pentru a obține condamnarea lui Dan Voiculescu. În ceea ce o privește pe Kovesi, ancheta PG referitoare la înregistrarea publicată de Ghiță ar trebui să fie foarte scurtă. 

Voiculescu a fost tema de campanie a lui Băsescu, nu Geoană

Dan Voiculescu nu a candidat la alegerile prezidențiale din 2009, iar compania sa Grivco nu are legătură cu politica. Cu toate acestea, în 13 din cele 14 mitingurile la care a participat în campania electorală din 2009.

Indicațiile date în dosarul ICA de procurorul șef al DNA, L. C. Kovesi

Numirea judecătorilor Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea survine în urma unor intervenţii publice incredibile ale Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

DNA demonstrează că dosarul ICA este fabricat

În Rechizitoriul DNA în care judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat, apar stenograme din care rezultă că Dosarul ICA este unul fabricat, Dan Voiculescu fiind „băgat cu forţa în acest dosar”. În data de 29 aprilie 2014 judecătorul Stan Mustaţă…

Judecătorii din dosarul ICA au fost desemnați ilegal

Niciunul dintre judecătorii care l-au judecat pe Dan Voiculescu nu făcea parte dintr-un complet desemnat legal, adică aleatoriu. Completul de la Tribunalul Bucureşti, care judecă dosarul pe fond, este format dintr-un singur judecător. În urma desemnării aleatorii, Viorica Dinu este aleasă să …

Presiunile făcute de Laura Codruța Kovesi în dosarul ICA

Laura Codruța Kovesi: „Important este să nu stăm și să așteptăm ca într-un dosar să intervină prescripția răspunderii penale, pentru că atunci putem să fim suspicioși cu privire la activitatea celor care trenează judecarea unui dosar așteptând să intervină prescripția.” 

Băsescu: Mâine îl luăm pe Mustață și intră Bogdan

În 3 ianuarie 2017, a fost publicată o înregistrare audio în care Traian Băsescu recunoștea că atât stabilirea completului de judecată, cât și sentințele date în dosarul ICA au fost rezultatul unei înțelegeri între Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.

Obsesia Voiculescu

Începând cu episodul propunerii lui Iohannis ca premier, Traian Băsescu îl identifică pe Dan Voiculescu drept principalul său adversar. În 21 octombrie 2009, Băsescu îşi depune candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al României și ţine un discurs de 2-3 minute în care în care pronunţă de 3 ori numele lui Voiculescu şi o singură dată numele principalului său contracandidat, Mircea Geoană.

Procesul de 12 zile

În 26 iunie 2014, la 8 zile după ce Antena 3 prezentase înregistrările video cu Mircea Băsescu, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti îi numeşte direct, fără respectarea principiului desemnării aleatorii, pe Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea să judece Dosarul ICA. Aceştia îl condamnă pe Dan Voiculescu în urma unei execuţii sumare, în cadrul unui proces care durează, în realitate, 12 zile, inclusiv un weekend. Primul termen judecat de Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea în Dosarul ICA este în 1 iulie 2014. 5 şi 6 iulie este weekend, iar al doilea termen este pe 7 iulie. Apoi cei doi anunţă că intră în concediu până pe 4 august. Pe 8 august 2014, la 5 zile după ce se întorc din vacanțe și după ce lucraseră mai puțin de 2 săptămâni la un dosar de 35 de volume, judecătorii pronunță sentința. 1 iulie 2014 este prima zi de muncă a judecătorilor Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea la CAB.