OAMENII SISTEMULUI
Emil Boc

„Vreau să vă mulţumesc ca mi-aţi permis să port insigna pe care o am de la Traian Băsescu”. (25 iunie 2005)

Bilanțul guvernării Băsescu – PDL

În anul 2011, produsul intern brut (PIB) în termeni reali a fost cu 5,8% mai mic faţă de cel înregistrat în anul 2008. Între 2008 şi 2011, produsul intern brut (PIB) pe locuitor a scăzut în termeni reali cu 5,1%. Ponderea cheltuielilor cu investiţiile în PIB a scăzut de la 31,3% în 2008 la 28,8% în 2011.

Emil Boc – roboțelul lui Traian Băsescu

Emil Boc a fost umbra lui Traian Băsescu, căruia i-a susţinut necondiţionat aproape toate inițiativele: alegerile anticipate (caz în care a fost pro sau contra, în funcţie de dispoziţiile lui Băsescu), fuziunea dintre PNL şi PD, Legea Referendumului, Parlamentul unicameral etc.

20 de luni de guvernare Boc. Dezastrul economic în cifre

GIP şi Institutul pentru Liberă Iniţiativă (ILI), publică o analiză a evoluţiei principalilor indicatori macroeconomici în primele 20 de luni ale guvernării Boc (ianuarie 2009 – august 2010). Analiza se bazează exclusiv pe datele oficiale ale Institutului Național de Statistică, Băncii Naționale a României şi Ministerului de Finanţe.

Videanu a primit o concesiune fără licitație de la guvernul Boc

În plină criză economică, firma ministrului Videanu a primit fără licitaţie o concesiune din partea guvernului Boc. În 19 iunie 2010, întrebat cîţi români îşi permit să îşi facă o casă de 1.300 de metri pătraţi, la fel cum e cea pe care şi-a construit-o la Snagov, Adriean Videanu a răspuns: „Cei care muncesc, cred că îşi pot permite. Sunt un om care a muncit zi şi noapte multă vreme pentru a putea pune pe picioare un business adevărat. Niciodată compania mea nu are, nu a avut şi nu va avea afaceri cu statul”.

Emil Boc, profesorul, îl contrazice pe Emil Boc, prim-ministrul

GIP publică fragmente din volumul Instituţii politice şi proceduri constituţionale în România (Manual de bază pentru studenţii Facultăţii de Științe Politice şi Administrative), apărut la Editura Accent din Cluj în anul 2003. Fragmentele se referă la atribuţiile Preşedintelui României în legătură cu desemnarea primului-ministru. Autorul cărţii este profesorul de drept constituţional Emil Boc. Pag. 225: „Preşedintele României nu se bucură de independenţă totală în desemnarea primului-ministru”.

Guvernul și FMI au decis măsurile de austeritate pe baza unor date false

Datele referitoare la creşterea numărului de bugetari pe baza cărora autorităţile române şi oficialii FMI au decis măsurile de restructurare sunt false. Grupul de Investigaţii Politice (GIP) publică un document oficial al Ministerului de Finanţe şi o sinteză a datelor Institutului Naţional de Statistică. Cele două documente demonstrează că datele referitoare la creşterea numărului de bugetari oferite de Partidul Democrat Liberal, de Jeffrey Franks, de Partidul Social Democrat şi de Mugur Isărescu sunt false.

Firma de casă a lui Boc va număra voturile la alegerile locale din 2016

În 31 martie 2016, Autoritatea Electorală Permanentă a acordat firmei Net Brinel din Cluj un contract în valoare de 6.655.559 pentru softul de numărare a voturilor de la alegerile locale din 2016. Contractul a fost acordat fără licitație, iar motivul este unul incredibil: „situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”. Adică Autoritatea Electorală Permanentă nu a putut prevedea că vor fi alegeri locale în 2016.