Relaţia dintre Băneasa Investments și Primăria Capitalei

În 2001, când primar general era Traian Băsescu, s-a obţinut Planul Urbanistic Zonal. Au fost câteva discuţii atunci legate de vecinătatea zonei rezidenţiale cu Aeroportul Băneasa.În anul 2001, printr-o hotarare a Consiliului General al Capitalei, cele 224 de hectare au fost scoase din circuitul agricol si trecute in intravilan.

În septembrie 2001, consilierii municipali au propus Agenţiei pentru Dezvoltarea Regională Bucureşti-Ilfov atragerea de fonduri europene pentru proiectul „Ameliorarea zonei suburbane de nord a Bucureştiului-reţea de apă şi canalizare”.

În 2003, consilierii municipali, la propunerea lui Traian Băsescu, au aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea reţelei de apă şi canalizare în zona de nord a Capitalei. Traian băsescu semnează expunerea de motive la această Hotărîre a Consiliului Municipal.

În 2003, Primăria Capitalei – prin Direcţia de Utilităţi Publice, al cărei director Murgeanu a fost în perioada 2001-2004 – a avizat o finanţare de 5,6 milioane de euro, din fonduri europene destinate zonelor defavorizate, pentru ca viitorul cartier rezidenţial de lux Băneasa Investments să fie branşat la reţeaua de apă şi canalizare a Capitalei.

În 4 martie 2005, dupa amînări repetate, consilierii generali din Primaria Capitalei au acceptat oferta de donatie a terenului cu suprafata de 18 hectare  din partea SC “Baneasa Investments”. În schimbul terenului, Primaria are sarcina viabilizării terenului, asigurînd banii pentru construirea drumurilor şi a canalizării.

În 2006, Primăria Capitalei a început investiţiile pentru introducerea utilităţilor şi asfaltarea străzilor din interiorul cartierului privat de lux Băneasa Investments. Zona a fost inclusă în proiectul de modernizare a străzilor şi introducere apă canal cu finanţare de la Banca Mondială, în valoare de 70 de milioane de euro.

Răzvan Murgeanu, viceprimar general la Capitală şi candidatul PD-L la funcţia de primar al Sectorului 1, a lucrat pentru omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, fostul său coleg din liceu. În anii 2002-2003, în timp ce era director la Utilităţi Publice în Primăria Capitalei, Murgeanu a prestat ca expert pentru Comaliment – una din firmele care fac parte din concernul Băneasa Investments, controlat de Puiu Popoviciu.

Invitat în emisiunea „Vorbe grele”, difuzată în data de 15 mai 2008, de postul Antena 2, Murgeanu a negat vehement că ar fi lucrat pentru Popoviciu. „N-am fost angajatul lui Puiu Popoviciu în viaţa mea”. Cu toate că moderatorul nu apucase să precizeze, în întrebarea sa, în ce perioadă se presupunea că dl. Murgeanu a lucrat pentru Popoviciu, viceprimarul Capitalei a adăugat: „N-aveam cum să fiu la el, pentru că eram în primărie”.

Gândul a intrat în posesia fişelor fiscale ce dovedesc relaţia contractuală dintre Comaliment SA şi Gheorghe Murgeanu, persoană având acelaşi CNP cu Gheorghe Răzvan Murgeanu, angajat la Primăria Sectorului 1 şi la Primăria Capitalei. Conform acestor fişe, dl. Murgeanu a încasat peste 350 de milioane de lei vechi, în cele 14 luni în care a lucrat pentru Comaliment.