Niciunul dintre judecătorii care l-au judecat pe Dan Voiculescu nu făcea parte dintr-un complet desemnat legal, adică aleatoriu. Completul de la Tribunalul Bucureşti, care judecă dosarul pe fond, este format dintr-un singur judecător. În urma desemnării aleatorii, Viorica Dinu este aleasă să judece Dosarul ICA. Judecătoarea Dinu este reţinută de DNA sub acuzaţia de corupţie, pe baza unor înregistrări făcute de SRI. În locul ei este numită direct judecătoarea Graţiela Constantin, care îl şi condamnă pe Dan Voiculescu la 5 ani de închisoare.
Completul de la Curtea de Apel care urmează să judece apelul din Dosarul ICA este format din doi judecători. În urma procedurii desemnării aleatorii, se aleg judecătorii Stan Mustaţă şi Florică Duţă. Supus unor presiuni uriaşe, judecătorul Stan Mustaţă încearcă din răsputeri să scape de dosar, făcând, în 8 aprilie 2014, o cerere de abţinere care este însă respinsă. În 29 aprilie 2014, DNA îl reţine pe judecătorul Mustaţă în cadrul unui spectacol atent regizat. Dimineaţa, întreaga presă este prezentă la Curtea de Apel Bucureşti pentru că acolo urmează să se judece un termen important din Dosarul ICA. Judecătorul Mustaţă este lăsat de DNA să intre în Curtea de Apel după care, în faţa întregii prese, este încătuşat. În 26 mai 2014, Stan Mustaţă este trimis în judecată, fiind acuzat că a constituit un grup infracţional împreună cu alte două persoane, Ion Boraciu şi Florian Alexandru.
Ca şi în cazul judecătoarei Viorica Dinu, Stan Mustaţă este arestat de DNA pe baza unor interceptării făcute de SRI. Judecătorul Mustaţă este urmărit de SRI şi DNA pentru că judecă Dosarul ICA. Acţiunea penală împotriva lui este pornită în momentul în care acesta dă semne că ar putea să nu dea soluţia dorită de sistemul băsist. De altfel, în referatul DNA în urma căruia judecătorul Stan Mustaţă este arestat, apar stenograme din care rezultă că Dosarul ICA este unul fabricat, Dan Voiculescu fiind „băgat cu forţa în acest dosar”.
În urma arestării lui Stan Mustaţă, la termenul din 10 iunie 2014, Florică Duţă, celălalt judecător din completul desemnat aleatoriu anunţă brusc că a făcut cerere de pensionare. În 23 iunie 2014, preşedintele Traian Băsescu semnează decretul de eliberare din funcţie prin pensionare a judecătorului Florică Duţă.
În locul judecătorilor Mustaţă şi Duţă sunt numiţi direct, fără respectarea procedurii de desemnare aleatorie, la fel cum se întâmplase și la Tribunalul București, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea. Cei doi nu mai judecaseră nici un dosar la Curtea de Apel Bucureşti, fiind proaspăt avansaţi la această instanţă. De altfel, ei sunt desemnaţi de conducerea Curţii de Apel Bucureşti să judece acest dosar în 26 iunie 2014, cu câteva zile înainte de data la care îşi încep propriu-zis activitatea în cadrul Curţii de Apel, respectiv 1 iulie 2014.