Am depus peste o sută de pagini din lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi identificate de softul antiplagiat iThenticate, împreună cu dovezile plagiatului. Rezultatele obţinute în urma analizării tezei de doctorat a doamnei Kovesi cu iThenticate sunt: Introducerea şi Capitolul I sunt plagiate în proporţie de 45%; Capitolele 2, 3 şi 4 sunt plagiate în proporţie de 35%; Capitolele 5 şi 6 sunt plagiate în proporţie de peste 50%.
În plus față de lucrurile pe care le-am spus în postările anterioare referitoare la plagiatul Laurei Codruța Kovesi am mai sesizat CNATDCU cu privire la următoarele:
1. La note și în Bibliografie apar lucrări în limba franceză. Potrivit CV-ului său , Laura Codruța Kovesi nu cunoaște această limbă. Câteva exemple:
– Cesoni, Maria Luisa, Criminalité organisee, des representations sociales aux definitions juridiques, L. G. D. J. Paris, Georg Geneve, Bruylant Bruxelles, 2004
– Glaser, St., Droit internaţional penal convenţional, Paris, 1929.
2. Kovesi a copiat inclusiv greșelile făcute de autorii lucrărilor originale. Câteva exemple:
– Paragrafele începând cu „Crima organizată poate fi percepută …” de la paginile 21-24 sunt plagiate integral, inclusiv greșeala din nota de subsol nr 16, unde lucrarea „White collar crime” apare ca „White coilar crime”. Greșeala se repetă și la Bibliografie. Aceleași paragrafe, cu aceeași greșeală apar și în lucrarea Perspective ale securităţii şi apărării în Europa publicată în 2009
– Paragrafele începând cu „Potrivit doctrinei dreptului internațional …” de la paginile 26-28 sunt plagiate integral, inclusiv greșeala de a-l numi „Ștefan Glaser” pe profesorul polonez Stefan Glaser. Aceleași paragrafe, cu aceeași greșeală apar și în lucrarea Consideraţii generale privind conceptul de criminalitate internaţională, prevenire şi combatere publicată în 2010.
3. Pe parcursul lucrării de doctorat a Laurei Codruța Kovesi există pasaje care se repetă identic. Câteva exemple:
– Paragraful „Infracțiunile grave sunt definite ….” de la pag 181 este reluat după 4 pagini (pag. 185)
– Paragraful „Astfel, Protocolul pentru prevenirea …” de la pag 48 este reluat la pagina 229 și, ca notă de subsol, la pag 248.
– Paragrafele începând cu „Cea mai importantă recomandare …” de la paginile 58 și 59 sunt reluate la pag 363
– Paragrafele începând „La sfârșitul anului 1997 …” de la paginile 143-145 sunt reluate la paginile 366-368
– Paragrafele care încep cu „Principalele impedimente practice …” de la paginile 208-210 sunt reluate la paginile 438-440.
Am transmis CNATDCU și o listă a titlurilor lucrărilor publicate de Laura Codruța Kovesi (inclusiv cu numele Lascu) anterior tezei de doctorat, precum și articolele publicate de aceasta în revista Dreptul și în Revista de drept penal. Acestea documente demonstrează încă o dată că Kovesi minte când susține că și-a copiat propriile lucrări semnate cu numele Lascu.
De asemenea, am retransmis CNATDCU pasajele plagiate de Laura Codruţa Kovesi care au făcut obiectul sesizării GIP din 2012.
GIP a transmis prin poștă sesizarea privind plagiatul Laurei Codruța Kovesi și Universității de Vest din Timișoara.